Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Напад на Чорновол: обвинуваченого засудили до п’яти років в’язниці

  • 25.10.2018, 19:55
  • 426

Бориспільський міськрайонний суд Київської області засудив до 5 років позбавлення волі Ігоря Корнілова, якого звинувачують у нападі на нардепа Тетяну Чорновол у грудні 2013 року.

Цю інформацію підтвердили у суді, повідомляє Українська правда.

Там додали, що вирок був оголошений 25 жовтня.

Адвокат обвинуваченого Валерій Буняк розповів, що, ймовірно, захист буде його оскаржувати, оскільки стоїть на позиції невинуватості свого підзахисного.

«Наша позиція заключається у тому, що Ігор Миколайович не причетний до цього злочину, тож логічно, що ми будемо оскаржувати цей вирок», — сказав Буняк.

Він додав, що буде узгоджувати цю позицію з Корніловим.

За словами захисника, його підзахисного засудили до максимального терміну, і під час врахування строку ув'язнення буде враховуватися той факт, що він перебував під вартою з 21 липня 2017 року.

У січні у Генпрокуратурі повідомили, що завершено досудове розслідування та направлено обвинувальний акт стосовно одного з підозрюваних, що обвинувачується у вчиненні замаху на умисне вбивство нардепа Тетяни Чорновол.

Також в ГПУ додали, що загалом за вказаним фактом повідомлено підозри 5 особам: стосовно 2 обвинувальні акти направлено до суду та цих осіб засуджено до позбавлення волі, 1 особа перебуває у розшуку, 1 підозрюваний помер.

Як повідомлялося, у ніч на 25 грудня 2013 року на журналістку та громадську активістку, а нині народного депутата Тетяну Чорновол було скоєно напад на трасі Бориспіль-Київ.

Схожі новини