Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Рівному масово гинуть птахи: експерти назвали причину

  • 25.10.2018, 15:41
  • 592

У місті Рівне масово гинуть птахи. Мертвих голубів та ворон знаходять на центральних вулицях міста, в парках, на набережній та у фонтанах.

Про це повідомляє телеканал «Прямий».

Найбільше тіл мертвих птахів знаходять поблизу водойм. Ветеринари просять не перебільшувати масштаби трагедії, проте жителів міста непокоїть, чому раптово помирають птахи.

Жителі міста вперше бачать таку масову загибель пернатих. У місті ходять чутки про новий пташиний грип.

Представники Держпродспоживслужби та ветеринарної лікарні вже взяли біоматеріал для експертизи.

«На даний час зібрано три зразки загиблих голубів та відправлено на дослідження. Є підозра на отруєння. Виключені інфекційні захворювання, такі як хвороби Ньюкасла, пташиний грип», — наголосив заступник начальника міського управління Держпродспоживслужби Василь Дмитрієв.

Головною версією смерті птахів є харчове отруєння.

«Коли проводили розтин всіх цих птахів, яких ми здали на дослідження, то у всіх них воло було заповнене зерном. Зерно збирається на елеваторах, але перед тим, як його закласти на зберігання, воно протравлюється. І, можливо, ці птахи їли протравлене зерно. А птахи завжди потім летять до водойми, щоб попити води», — розповів начальник державної міської ветлікарні Володимир Вільховий.

За словами орнітологів, серед причин смерті птахів можуть бути різні паразитарні захворювання, адже птахи часто харчуються на смітниках, де трапляються шкідливі речовини.

Результати експертиз будуть відомі за тиждень.

Схожі новини