Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Судитимуть чотирьох із восьми нападників на табір ромів у Львові

Прокуратура Львівської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох підлітків, які 23 червня напали на табір ромів у Львові.

Їх підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 296 — хуліганство. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівщини.

Нагадаємо, пізно ввечері 23 червня у Львові група молодиків атакувала табір ромів, розташований на околиці Львова у лісосмузі неподалік вул.Трускавецької. Унаслідок цього загинув один чоловік та ще троє людей отримали поранення.

Тоді львівські поліцейські оперативно затримали сімох львів’ян віком 16−17 років, підозрюваних у причетності до нападу. Крім того, правоохоронці встановили і затримали 20-річного організатора цього нападу. Підозрювані у нападі на табір ромів у Львові визнали свою належність до незареєстрованого угруповання «Твереза і зла молодь».

25 червня Пустомитівський районний суд Львівської області обрав запобіжний захід для двох підозрюваних у нападі на ромів і вбивстві однієї людини — у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Під час досудового розслідування правоохоронці встановили причетність вісьмох осіб до нападу на табір ромів, серед них — семеро неповнолітніх. Досудове розслідування стосовно усіх інших підозрюваних ще триває. За вчинене фігурантам загрожує від трьох до семи років ув'язнення.

Схожі новини