Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Справа про розкрадання мільйонів «Ощадбанку»: Холодницький направив генпрокурору подання на депутата Березкіна

  • 24.10.2018, 17:57
  • 762

Очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький направив генеральному прокурору України Юрію Луценку подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Станіслава Березкіна.

Про це Назар Холодницький повідомив у Facebook.

«Сьогодні, з метою притягнення усіх осіб, ймовірно причетних до вказаних злочинів, мною підписано та скеровано генеральному прокуророві України подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та взяття під варту (арешт) народного депутата України Березкіна Станіслава Семеновича», — йдеться у повідомлені.

Холодницький уточнив, що нардеп підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст. 27 (організація вчинення злочину), ч.5 ст. 191 (привласнення чи розтрата чужого майна), ч.3 ст. 209 (легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом), ч.1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

Холодницький зазначив, що досудовим слідством було встановлено, що протягом вересня 2013 — січня 2014 років бенефіціарні власники групи «Креатив», діючи за попередньою змовою з службовими особами ПрАТ «Креатив», службовими особами АТ «Ощадбанк», ТОВ «ЗМЖ», працівниками ПАТ «Креатив Груп» і ТОВ «Кредитне Брокерське Агентство», заволоділи грошовими коштами, отриманими ПрАТ «Креатив» в АТ «Ощадбанк» за договором кредитної лінії в сумі 20 млн дол., що на момент вчинення злочину складало 160 млн грн.

Схожі новини