Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Справа про розкрадання 20 мільйонів доларів «Ощадбанку»: серед затриманих є син нардепа

  • 24.10.2018, 16:28
  • 561

Серед затриманих у справі про розкрадання 20 мільйонів доларів «Ощадбанку» є син народного депутата.

Про це повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

«Затримано і повідомлено про підозру і сину чинного народного депутата, який разом з іншими бенефіціарними власниками групи Креатив (в той час) придбав корпоративні права ВАТ Чорноморгідрозалізобетон, придбані за рахунок коштів банку», — зазначили у відомстві.

При цьому, прізвище затриманого, а також народного депутата не назвали.

Всього у справі затримані десять осіб. Їм повідомлено про підозру. Серед затриманих є два діючих і один колишній працівник банку, в тому числі заступник голови правління банку, які готували документацію про видачу кредиту і приховували від інших задіяних служб наявні невідповідності і порушення в документах позичальника.

Також про підозру повідомили оцінювачу, який надав оцінку майнових прав за фіктивним договором поставки, які були прийняті банком в якості забезпечення кредиту.

Крім того, підозрюються головний бухгалтер і п'ять співробітників групи Креатив, які здійснили підробку низки документів, договорів та «безпосередньо здійснювали легалізацію коштів, шляхом їх перерахування в безготівкову форму».

Прокурори САП просять всім затриманим обрати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави від 5 до 150 млн грн в залежності від ролі кожного з учасників.

Раніше «ВЗ» писав, що детективи НАБУ затримали десятьох осіб за підозрою в привласненні 20 млн дол держбанку

Схожі новини