Передплата 2024 «Добрий господар»

У Мінсоцполітики назвали три варіанти оформлення субсидій

  • 24.10.2018, 15:28
  • 800

Кількість субсидіантів прогнозовано залишиться на колишньому рівні, адже раніше відбулося підвищення соціальних стандартів.

Про це у коментарі журналістам сказав міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє Укрінформ.

«На кількість субсидіантів і розмір субсидій впливає два фактори. Фактор перший — підвищення тарифів. Він призводить до того, що кількість субсидіантів і розмір субсидії росте. Другий фактор — зростання соціальних стандартів. У нас враховуються доходи з певним часовим лагом. При опалювальному сезоні 2018−2019 років збільшена пенсія у жовтні 2017 року буде враховуватися у доходах громадян. Тоді пенсії зросли в середньому на 30%. Що стосується працюючих людей, то збільшення доходів враховується за перше півріччя 2018 року. Середня заробітна плата зросла на 25%», — сказав Рева.

Він прогнозує, що у цьому зв'язку кількість субсидіантів та розмір субсидії у 2019 році залишиться на рівні 2018 року.

«Будь-яке підвищення тарифів тягне збільшення видатків для тих, хто не отримує субсидії», — прокоментував Рева питання про можливі неплатежі, що можуть виникнути внаслідок підвищення тарифів.

Рева також розповів про три можливі варіанти оформення субсидій.

«Є різні формати для отримання субсидій: особистий прийом в управлінні соціального захисту населення, подача електронної заяви та декларації через сайт Мінсоцполітики, а також людина може надіслати їх поштою. Близько 20 тис. заяв подано через електронну форму», — сказав Рева.

Він наголосив, що організація прийому заявок — відповідальність місцевої влади.

Уряд заклав у проект державного бюджету на 2019 рік 55 млрд гривень на субсидії для громадян, що потребують допомоги у сплаті житлово-комунальних послуг.

На позачерговому засіданні уряду 19 жовтня міністр соціальної політики Андрій Рева представив спрощений порядок отримання субсидій для громадян, які потребують допомоги у сплаті житлово-комунальних послуг.

Відповідні зміни були внесені до Постанови Кабінету Міністрів України № 329 від 27 квітня 2018 року.

Схожі новини