Передплата 2024 ВЗ

У Кремлі розповіли, хто потрапить під антиукраїнські санкції

  • 23.10.2018, 15:49
  • 773

Санкції блокуватимуть українські активи на території Росії і передбачають заборону на виведення фінансових капіталів з РФ до України.

Як повідомляє ТАСС, про це заявив журналістам прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв.

«Про що йде мова? Мова йде, по-перше, про блокування їхніх активів, які перебувають на території Російської Федерації, тобто заборону здійснювати з ними будь-які дії. По-друге, про заборону перерахування грошових коштів, які знаходяться в джерелах, розташованих на території РФ. Тобто про заборону вивозу капіталу», — сказав Медведєв.

Він наголосив, що має намір підписати рішення щодо санкцій найближчим часом.

Також Медведєв повідомив, що сотні фізичних осіб з України, серед яких будуть і відомі люди, будуть включені в списки РФ для застосування заходів у відповідь.

«Якщо говорити про фізичних осіб, то, цілком ймовірно, це будуть сотні людей, які своїми діями завдавали шкоди нашій країні. Там будуть і представники бізнесу, і інші люди, це залежить від розсуду російської сторони, тобто, від тих пропозицій, які сформулює уряд», — сказав Медведєв.

Він додав: «Природно, в список також включені українські компанії, тобто, юридичні особи, зареєстровані за законодавством України, які так чи інакше контролюються подібними громадянами, щодо яких будуть введені ці санкції».

Прем'єр-міністр додав, що Москва може заборонити для поставки на територію Росії ряд українських товарів.

«Йтиметься про те, щоб заборонити певні категорії товарів, які вироблені на Україні, для того, щоб постачати їх в Російську Федерацію», — сказав Медведєв.

Він запевнив, що відповідні заходи Росії не будуть стосуватися більшості українців.

«Санкції вводяться щодо осіб, які завдають шкоди інтересам Російської Федерації. Ні указ, ні постанови уряду не поширюватимуться на українців в цілому», — заявив він.

Схожі новини