Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У центрі Львова викрали турка та вимагали за його звільнення шалені гроші

У неділю, 21 жовтня, у ЗМІ з’явилась інформація про те, що у центрі Львова викрали громадянина Туреччини.

Проте у поліції цю інформацію назвали «фейком». Однак уже у понеділок, 22 жовтня, на сайті обласної поліції з'явилася інформація про те, що … правоохоронці затримали зловмисників, причетних до викрадення 35-річного громадянина Туреччини. Ті вимагали 100 тисяч доларів за його звільнення!

У Галицький відділ поліції 21 жовтня ввечері надійшло повідомлення про викрадення громадянина Туреччини з площі Галицької. За словами заявника, невідомі, погрожуючи зброєю, посадили чоловіка в автомобіль та повезли у невідомому напрямку. За його звільнення зловмисники вимагали сто тисяч доларів США у знайомого викраденого — його співвітчизника.

За цими фактами були відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) К К України та ч.2 ст. 189 (вимагання) К К України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей — до семи років позбавлення волі.

Під час оперативних заходів працівники управління стратегічних розслідувань спільно з оперативниками управління карного розшуку та бійцями КОРД поліції Львівщини затримали в порядку ст. 208 КПК України трьох зловмисників, причетних до викрадення 35-річного громадянина Туреччини та вимагання коштів за його звільнення.

«Викраденого іноземця звільнено — зараз загрози його життю та здоров’ю немає. Особи зловмисників встановлені — це двоє громадян Азербайджану віком 26 та 27 років, а також 40-річний громадянин Туреччини. Невдовзі суд обере їм міру запобіжного заходу», — розповів очільник поліції Львівщини Валерій Середа.

Проводиться досудове розслідування.

Схожі новини