Передплата 2024 ВЗ

Вчені стверджують, що сновидіння можуть передрікати хвороби

  • 22.10.2018, 14:58
  • 563

Характер сновидіння може вказувати на наближення хвороби, а також на ранню стадію захворювання.

Так вважають вчені з США, повідомляє 24apteka.

Наприклад, за їхніми словами, уві сні можна побачити знаки наступаючої гіпертонії або туберкульозу.

Медики розповіли, що при захворюванні того чи іншого органу в мозок транслюються нервові імпульси, які найкраще доходять до нього в момент, коли людина засинає. Сигналами, які вдень приглушуються іншими, в нічний час вони відчутніше пробиваються в коркові освіти, що може викликати сновидіння. За словами фахівців, в таких обставинах найчастіше сняться сюжети з неприємною фабулою.

Якщо тривожні і важкі сни починають траплятися все частіше, це привід задуматися, переконані експерти. Вони пояснили, що характер сновидінь змінюється за два місяці до перших ознак туберкульозу, за місяць — до гастриту.

Вчені конкретизували, що при порушеннях шлунково-кишкового тракту людей нерідко переслідують сни, в яких фігурують зіпсовані продукти.

«При одному і тому ж захворюванні сюжет сновидіння здатний варіюватися в залежності від професії людини, а також її освіти», — додали сомнологи.

Показники снів наука не вперше пов'язує з ймовірністю захворіти — наприклад, довгий сон, на думку дослідників, може сигналити про проблеми з серцем.

Про нічне апное — зупинку дихання, яка може виявитися вкрай небезпечною для життя, можуть говорити сни, в яких людина відчуває себе скутим або здавленим і не можете поворухнутися.