Передплата 2024 «Добра кухня»

На Прикарпатті судять банду, яка катувала людей

Калуський міськрайонний суд приступив до розгляду матеріалів резонансної кримінальної справи, фігурантом якої є організоване злочинне угруповання із шести осіб. На руках цих нелюдів, які упродовж кількох років тероризували Прикарпаття, багато крові.

Про один з розбоїв, який вчинила ця банда у селі Стратині Рогатинського району, «Високий Замок» розповідав у березні минулого року.

Тоді ця шайка бузувірів, одягнувши на голови маски, серед ночі вдерлася у будинок місцевого війта Станіслава Дідуха і його дружини Надії. Зв’язали подружжя, жорстоко катували, вимагаючи показати, де мають сховані гроші і коштовності. Забравши 10 тис. грн. (напередодні ці господарі продали бичка), бандити втекли, залишивши своїх жертв у безпомічному стані. Як наслідок, 58-річна пані Надія, якій рот зав’язали скотчем, задихнулася. Сталося це за день до її дня народження. А зв’язаного війта допомогли врятувати і доправити до лікарні сусіди. Це до них вранці наступного дня подзвонив з Івано-Франківська стривожений син, коли протягом півдоби ні батько, ні мати на його дзвінки не відповідали…

Слідчі встановили, що перед цим злочином банда уже не раз чинила подібні розбої. Зокрема, за схожою схемою діяла, коли напала на одиноку жительку Рожнятівського району — тоді зловмисники заволоділи значною сумою її грошей та ювелірними виробами.

Організатором злочинного угруповання виявився чоловік з кількома судимостями. Вийшовши після чергової відсидки на волю, він роздобув вогнепальну зброю, підшукав собі п’ятьох спільників і вирушив з ними на «промисел».

Зважаючи на великий шлейф чорних справ і важкість нових злочинів, можна припустити, що бандитові світить максимальний термін покарання.

Схожі новини