Передплата 2024 «Добра кухня»

Оксану Чудик розсердило аргентинське «срібло» — була готова взяти «золото»!

Дуже радіють за досягнення Оксани Чудик і в її рідному селі Пісочній Миколаїв­ського району

Такого ось симпатичного талісмана-ягуарчика Pandi і срібну медаль привезе у ці дні з аргентинської столиці юна українська борчиня вільного стилю — першокурсниця Львівського училища фізичної культури Оксана Чудик. У Буенос-Айресі галичанка стала срібним призером ІІІ Літніх юнацьких олімпійських ігор.

На груповому етапі Оксана (вона ви­ступає у ваговій категорії до 65 кг) пере­конливо поклала на лопатки представ­ницю Камеруну, у виснажливій боротьбі здолала опір нігерійської спортсменки, не дала жодних шансів ровесниці із Тунісу. У «валідольному» поєдинку вирвала пере­могу в естонки. І лише у фінальній сутичці з китаянкою Чжоу Сіньру удача відверну­лася від нашої краянки.

Незважаючи на величезний успіх, Оксана незадоволена результатом. Зі­знається, що готова була зійти на най­вищу сходинку п’єдесталу. Після цере­монії нагородження срібна призерка юнацької Олімпіади сказала україн­ським журналістам: «Дуже шкода, адже так хотілося золотої медалі! Але я не зу­пинюся! Рук не опущу, працюватиму над собою і далі».

Дуже радіють за досягнення Оксани Чудик і в її рідному селі Пісочній Миколаїв­ського району. Залом, де у дитинстві шко­лярка займалася вільною боротьбою під керівництвом Ярослава Вуйціка, слугу­вала… сцена неопалюваного клубу. Саме пан Ярослав закладав там фундамент для майбутніх вдалих виступів своєї вихован­ки, а інші колеги у Пустомитах, Львові зго­дом продовжували шліфувати її талант. До речі, Оксана доводиться племінницею чемпіонці світу, призерові кількох Олімпі­ад Марічці Стадник, до становлення якої та багатьох інших відомих спортсменів теж доклав рук Ярослав Вуйцік.

— У нашому районі не забувають про своїх вихованців, — розповів кореспон­денту «Високого Замку» завідувач сек­тору молоді і спорту Миколаївської РДА Іван Наконечний. — Перед поїзд­кою у Буенос-Айрес районна рада ви­ділила для підготовки Оксани Чудик 10 тисяч гривень. Вірю, що Оксана неза­баром успішно виступить і на «дорослій» Олімпіаді. І надалі наші тренери плека­тимуть для України чемпіонів!

Схожі новини