Передплата 2024 «Добра кухня»

У Торонто відкрили Меморіал жертвам Голодомору

  • 22.10.2018, 10:31
  • 742

В канадському місті Торонто відкрили Меморіал жертвам Голодомору в України. Його орієнтовна вартість склала 1,2 млн доларів.

Про це повідомляє «Укрінформ».

Наголошується, що у церемонії відкриття Меморіалу взяли участь кілька сотень людей, серед яких мер Торонто Джон Торі, глава МЗС Канади Христя Фріланд і перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів.

«Українська громада Канади протягом багатьох років, коли пам'ять про Голодомор ховалася, берегла її і змогла повернути в Україну. Це дуже важливий внесок та я особливо вдячна старшим членам нашої громади, які підтримували цю пам'ять», — заявила Фріланд.

Під час виступу Фріланд також згадала про українського політв'язня Олега Сенцова.

«Варто згадати про Олега Сенцова і подумати про кримських татар. Вічна пам'ять усім жертвам, далі будемо боротися за тих, хто страждає», — підкреслила Фріланд.

Наголошується, що скульптурну композицію встановили на території Виставкової площі, недалеко від аеропорту Торонто і набережної озера Онтаріо. Центрове місце Меморіалу зайняла скульптура українського художника Петра Дроздовського «Гірка пам'ять дитинства». Ця скульптура пов'язує Меморіал в Торонто з іншими подібними пам'ятниками в Україні та інших країнах.

Орієнтовна вартість Меморіалу склала 1,2 млн доларів. Більшу частину цієї суми зібрала українська діаспора з допомогою індивідуальних пожертвувань.

Схожі новини