Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Росії заявили, що Київ намагався заблокувати кошти Чорноморського флоту

  • 22.10.2018, 10:10
  • 491

Міністерство оборони Росії наприкінці лютого 2014 року запобігло спробі блокування рахунків моряків Чорноморського флоту РФ, що були відкриті в українських банках.

Про це повідомила заступник міністра оборони Росії Тетяна Шевцова в інтерв'ю газеті «Красная звезда», повідомляє «Прямий».

За її словами, військові фінансисти провели моніторинг і спільно з великими російськими банками змогли зберегти бюджетні кошти на рахунках.

«На початку березня російські військовослужбовці в Криму достроково отримали грошове забезпечення, а ще через пару тижнів всі гроші російського бюджету в готівковому вигляді були зібрані в військових касах і згодом під посиленою охороною передані у казну», — розповіла Шевцова.

Вона зазначила, що паралельно військові фінансисти також забезпечили військових грошима через польові установи Центробанку і конвертували залишки бюджетного фінансування в гривнях в рублі. Крім того, було припинено фінансування Чорноморського флоту через іноземний банк, що дозволило швидко передати кошти моряком в Криму і в Севастополі.

Схожі новини