Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Генсек Ради Європи Ягланд вважає, що за теракт в Керчі повинна нести відповідальність Росія

  • 20.10.2018, 19:15
  • 541

Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд зазначив, що саме Росія несе відповідальність за всі порушення прав людини на територіях, які вона окупувала.

Про це написала у Facebook Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова за результатами зустрічі з Ягландом, на якій сторони, зокрема, обговорили нещодавнє масове вбивство в окупованій Керчі.

«Я подякувала за можливість зустрітись, за реакцію на події, що відбуваються в Україні. Зокрема, на трагедію в Керчі в анексованому Криму. Генсек Р Є наголосив на тому, що саме РФ несе відповідальність за всі порушення прав людини на територіях, які вона окупувала. А Рада Європи визнає, що ситуація в анексованому Криму повністю контролюється Росією», — розповіла Людмила Денісова.

Нагадаємо, 17 жовтня в політехнічному коледжі міста Керч стався вибух невстановленого пристрою і стрілянина, в результаті чого загинула 21 людина, ще близько 50 постраждали.

Прокуратура Автономної Республіки Крим кваліфікує цю подію як терористичний акт.

За версією слідчого комітету Росії, масове вбивство в коледжі влаштував студент 4-го курсу, 18-річний Владислав Росляков, який наклав на себе руки.

У п'ятницю 17 загиблих поховали в Керчі і Ленінському районі Криму.