Передплата 2024 «Добра кухня»

Ґвалтували, били і залякували: у Британії 20 чоловіків засудили за розбещення неповнолітніх дівчат

  • 20.10.2018, 17:15
  • 909

Двадцятьох чоловіків з міста Хаддерсфілд, що на півночі Англії, засудили на терміни від п’яти років до довічного ув’язнення за розбещення неповнолітніх дівчат.

Звинувачення групі були висунуті по більш як 120 епізодам, повідомляє ВВС Україна.

Загалом чоловіків засудили до 121 року ув'язнення. Лідер злочинної групи, 35-річний Амір Сінгх Далівал на прізвисько «Претос», отримав довічне ув'язнення з мінімальним терміном у 18 років.

Мова йде про події, які трапилися у місті Хаддерсфілд в період між 2004 і 2011 роками. У той же час схожі злочини здійснювалися ще в кількох англійських містах.

Процес над чоловіками проходив у три етапи. Суд заслухав свідчення 15 жертв, яким на момент здійснення злочинів було від 11 до 17 років. Зараз їм всім вже виповнилося по 18.

Чоловіки навмисно шукали дівчат з неблагополучних сімей або сиріт, і знайомились з ними.

Молодші члени банди багато часу проводили у місцях, де збиралася молодь і школярі. Вони виділяли з натовпу дівчат, які їх цікавили, знайомились з ними і зводили їх зі своїми старшими товаришами.

Ті починали спілкуватися з дівчатами, купували для них алкоголь і наркотики. Після того, як жертва починала їм довіряти, починалося насилля.

Дівчат ґвалтували, возили на «вечірки», де змушували займатися сексом з незнайомцями, били, і залякували, якщо ті намагалися протистояти банді.

«Вони втиралися в довіру, а потім з тобою починали відбуватися страшні речі. Втекти було неможливо. Це просто відбувалося. Будинки моїх батьків розгромили. Мене постійно били, ґвалтували», — розповіла одна з жертв під час судового процесу.

Іноді дівчат забирали прямо на виході зі школи. В одному з випадків жертву, яка жила у притулку, забрали звідти силою. Іншу дівчинку викинули з автомобіля прямо під час руху. Банді ніхто не протистояв. Принаймні одна з жертв намагалася накласти на себе руки.

«Те, як ви поводилися з цими дівчатами, — за межами будь-якого розуміння. Серед багатьох справ про сексуальні злочини, які розглядав суд, ваша — найтяжча», — сказав суддя Джеффрі Мартсон, звертаючись до підсудних.

За словами сторони обвинувачення, підсудні були учасниками банди, яка цілеспрямовано шукала дітей з неблагополучних сімей, аби використати їх у сексуальних цілях.

Дітей змушували займатися проституцією. Членами банди були етнічні пакистанці. Цього року трьох учасників угруповання позбавили британського громадянства.

Схожі новини