Передплата 2024 ВЗ

Автокефалія для України: Синод ухвалив нові титули для українських священослужителів

  • 20.10.2018, 15:15
  • 807

Патріарх Філарет та Священний Синод висловили подяку Вселенському Патріарху Варфоломію та Синоду Церкви-Матері за важливі рішення, ухвалені 9−11 жовтня.

У зв’язку зі змінами, які відбуваються в Українській Православній Церкві для Предстоятеля Української Православної Церкви Київського Патріархату буде запроваджено повну і скорочені форми титулу. Про це йдеться у Журналі засідання священного Синоду УПЦ (КП), передає Главком.

«Повний титул має наступну форму: «Святійший і Блаженнійший (ім'я), Архієпископ і Митрополит Києва — Матері міст Руських, Галицький, Патріарх всієї Руси-України, Свято-Успенських Києво-Печерської та Почаївської Лавр Священноархімандрит. Скорочений титул має наступну форму: «Святійший (ім'я), Патріарх Київський і всієї Руси-України»», — йдеться в документі.

Також вказано, що у відносинах з іншими Помісними Православними Церквами допустимою формою є «Блаженнійший Архієпископ (ім'я), Митрополит Київський і всієї Руси-України» та похідні від нього. «За богослужіннями титул Предстоятеля проголошується відповідно до текстів Служебника та Чиновника Архієрейського служіння, прийнятих в Українській Православній Церкві Київського Патріархату: «Святійшого (ім'я), Патріарха Київського і всієї Руси-України», — написано у документі. Сьогодні ж Патріарх Філарет та Священний Синод висловили подяку Вселенському Патріарху Варфоломію та Синоду Церкви-Матері за важливі рішення, ухвалені 9−11 жовтня.

Про це у себе на сторінці у Facebook написав пресс-секретар УПЦ (КП) Євстратій Зоря. «Згідно до попереднього синодального рішення, Патріарх у переписці вжив один з можливих варіантів його офіційного титулу — «Архієпископ, Митрополит Київський і всієї Руси-України».

Схожі новини