Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Закарпатті розвісили білборди «Зупинимо сепаратистів» з фото лідерів угорських нацменшин

  • 20.10.2018, 14:14
  • 912

Уночі у Закарпатській області з’явилися білборди із надписом «Зупинимо сепаратистів» під фотографіями лідерів угорської нацменшини на Закарпатті.

Наразі правоохоронці розшукують, хто із місцевих жителів міг виконати таке замовлення.

Про це повідомив заступник голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас, передає Укрінформ.

«Ці білборди розвісили очевидно вночі, це явна провокація. І почерк дуже схожий на ті провокації, що вже виникали на Закарпатті із розкручуванням „угорської теми“ — коли два роки назад по області з'явилися стели із угорськими надписами. Відтак, ми вбачаємо у цій акції дії російських спецслужб, ймовірно, замовлення виконували місцеві жителі, білборди вони наклеювали без будь-яких попередніх домовленостей із власниками рекламних площ», — сказав Галас.

За його словами, наразі правоохоронці в області працюють над тим, аби знайти, хто власне розклеював ці білборди вночі з 19 на 20 жовтня.

Журналістка Тетяна Вашаргелі, яка вранці помітила такий білборд при в'їзді до міста Ужгорода в селі Минай, повідомила, що помітивши провокативний борд, одразу зателефонувала в місцеву сільраду, там запевнили, що вже працюють над демонтажем і за півгодини білборд в Минаї уже не висів.

За неофіційною інформацією, по всій області нарахували понад два десятки таких бордів.

На них зображений Василь Брензович, лідер угорської партії КМКС, Йосип Борто, заступник голови Закрапатської облради, та Ілдика Орос, ректор угорського інституту ім. Ф. Ракоці в Берегові.

Схожі новини