Передплата 2024 «Добрий господар»

Опубліковано оновлений рейтинг сотні найвпливовіших жінок України

  • 20.10.2018, 10:16
  • 750

Журнал «Фокус» опублікував щорічний рейтинг найвпливовіших жінок України у 2018 році.

Відповідний рейтинг з’явився у новому номері журналу за 19 жовтня, повідомляє ТСН.

Очолила список найвпливовіших, як і минулого року, лідерка фракції «Батьківщина» у Верховній Раді Юлія Тимошенко. Друге місце посіла перший віце-спікер українського парламенту Ірина Геращенко. Замкнула трійку найвпливовіших перша леді країни Марина Порошенко.

Далі за ними йдуть представник президента у Раді Ірина Луценко, голова Харківської ОДА Юлія Світлична, в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова, міністр освіти та науки Лілія Гриневич, віце-прем'єрка з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе та голова податкового комітету парламенту Ніна Южаніна. Останньою до десятки найвпливовіших увійшла уповноважена із прав людини Людмила Денісова, яка минулого року посідала аж 48 місце.

Серед бізнесвумен найвище опинилась співвласниця мережі гіпермаркетів «Епіцентр» Галина Герега (20 місце), серед журналісток — головний редактор «Дзеркала тижня» Юлія Мостова (25 місце), серед спортсменок — шахістка Марія Музичук (74 місце), а серед артисток — Ната Жижченко (ONUKA) (75 місце).

Варто також зазначити, що до рейтингу потрапила і активістка Катерина Гандзюк (80 місце), яка досі перебуває у реанімації після нападу на неї з кислотою у Херсоні.

Замкнула рейтинг сотні найвпливовіших чемпіонка світу із дзюдо, юна спортсменка Дар’я Білодід.

Схожі новини