Передплата 2024 «Добрий господар»

Саудівська Аравія підтвердила загибель журналіста Хашоггі у своєму консульстві

  • 20.10.2018, 09:35
  • 728

Саудівська Аравія підтвердила загибель журналіста Джемаля Хашоггі у своєму консульстві у Стамбулі.

Про це повідомляє ТСН.

За словами генерального прокурора країни, Хашоггі був вбитий усередині саудівського консульства унаслідок бійки з людьми, з якими він там зустрічався.

Правоохоронці затримали 18 підозрюваних у причетності до вбивства журналіста — усі вони громадяни Саудівської Аравії. Разом із тим, розслідування продовжується і Ер-Ріяд запевняє, що усі причетні до злочину будуть встановлені і понесуть покарання.

Саудівська Аравія створила комісію, яка буде розслідувати смерть Хашоггі, і за місяць представить звіт про результати розслідування. Комісія складатиметься з представників національної безпеки, міністерства закордонних справ та міністерства внутрішніх справ.

Окрім того, король Саудівської Аравії звільнив заступника голови розвідки генерала Ахмеда аль-Ассірі і королівського судового радника Сауд аль-Кахтані.

Генерал аль-Ассірі є головним «архітектором» війни з Єменом. Раніше він був речником коаліції на чолі із Саудівською Аравією у війні королівства проти повстанців-хуситів у Ємені. Вважається, що саме аль-Асірі збирав команду, яка брала участь у зникненні Хашоггі, передає CNN.

Нагадаємо, 59-річний Хашоггі ще 2 жовтня вирушив зі своєю нареченою до генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі для того, щоб забрати необхідні для майбутнього весілля документи. Його наречену в будівлю не впустили і через п'ять годин очікування їй повідомили, що Хашоггі вже пішов з консульства. Вона пізніше сказала, що не довіряє цій інформації і не знає, де зараз перебуває журналіст.

Підкреслюється, що у журналіста були давні зв'язки з королівською родиною Саудівської Аравії, але він критично писав про нинішній уряд і спадкового принца Мухаммеда бін Салмана. У Туреччині підозрюють, що чоловіка допитували, катували, а після цього вбили та розчленували. Для цього до Стамбула в той день прилетіло 15 співробітників саудівських спецслужб. Слідство має відповідні звукозаписи.

Схожі новини