Передплата 2024 ВЗ

Білка помстилася мисливцеві за своє вбивство, заразивши його рідкісною смертельною хворобою

  • 19.10.2018, 18:31
  • 1 358

Американський мисливець вбив білку та заразився від неї рідкісним смертельним захворюванням.

Як повідомляє From.ua з посиланням на інформаційний портал Live Science, мисливець заразився смертельною хворобою коли з'їв мізки впольованої ним білки.

Чоловіка доставили в лікарню міста Рочестер, штат Нью-Йорк, в жовтні 2015 року. 61-річний пацієнт скаржився на сплутаність думок, втрату зв'язку з реальністю і більше не міг самостійно пересуватися.

Лікарі зробили пацієнтові МРТ, і дослідження показало, що він страждає від різновиду хвороби Крейтцфельдта-Якоба. Це дегенеративне захворювання мозку, при якому його клітини руйнуються. Хвороба також відома як коров'ячий сказ, так як люди найчастіше заражаються нею від заражених корів.

Однак родина стверджує, що чоловік отруївся немає від корови, а від білки. Невідомо, з'їв він мізки спеціально, або їх частину змішалася з іншими частинами туші. Лікарі не змогли врятувати чоловіка, він помер в лікарні.

Випадок описала доктор Тара Чен (Tara Chen), яка вивчала всі випадки зараження хворобою Крейтцфельдта — Якоба в лікарні за останні п'ять років.

Згідно з даними Національного інституту здоров'я США, захворювання зустрічається у однієї людини на мільйон. При легкій формі хвороби летальний результат наступає в 85 відсотках випадків, при тяжкій — завжди.

Схожі новини