Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Папа Римський відповів Кім Чен Ину на його запрошення приїхати у КНДР

  • 19.10.2018, 13:18
  • 563

Папа Римський Франциск у четвер, 18 жовтня, отримав запрошення відвідати Північну Корею.

Про це повідомляє «Прямий» із посиланням на Reuters.

Понтифік зазначив, що, на думку південнокорейських чиновників, це стане знаковою поїздкою для нації, відомої за суворі обмеження релігійної практики.

Прем'єр-міністр Південної Кореї Мун Дже-ін передав запрошення від північнокорейського лідера Кім Чен Уна до папи усно під час 35-хвилинної зустрічі в Ватикані.

Будь-який візит Папи стане першим. Існує мало інформації про те, скільки громадян КНДР є католиками або про те, як вони практикують свою віру.

Конституція Північної Кореї гарантує свободу віросповідання, якщо вона не підриває державу. Але за межами купки державних культів, включаючи католицьку церкву в столиці Пхеньяну, відкритої релігійної діяльності не дозволяється, а влада неодноразово затримувала іноземних місіонерів.

Кім Чен Ин сказав Мун Дже-ін про його побажання зустрітися з понтифіком під час зустрічі минулого місяця, а південнокорейський лідер заявив перед поїздкою, що передасть повідомлення.

Понтифік Франциск висловив свою рішучу підтримку зусиллям, спрямованим на забезпечення миру на Корейському півострові. Прес-служба Мун Дже-ін цитувала Папу як: «Не зупиняйтеся, рухайтесь вперед. Не бійтеся».

«Вашого повідомлення вже достатньо, але було б добре, щоб він (Кім Чен Ин) надіслав офіційне запрошення», — сказав понтифік у відповідь на запрошення, передане Дже-іном.

Зустріч з Папою Франциском стане останньою у цьогорічній низці великих дипломатичних зустрічей для Кім Чен Ина.

Схожі новини