Передплата 2024 «Добрий господар»

Росія прийняла «гнівну» заяву щодо Україні через надання Томосу

  • 18.10.2018, 16:51
  • 945

Державна Дума Росії прийняла заяву щодо України, у якій висловила невдоволення змінами в церковній сфері, зокрема отримання автокефалії, а також прийняттям деяких законів Верховною Радою.

У російському парламенті це назвали «загостренням ситуації в Україні». Відповідна постанова була підтримана одноголосно, повідомляє «Сегодня».

Москва переклала відповідальність за розрив російсько-українських відносин на керівництво України.

«Влада України, по суті, вступили на шлях перетворення України в плацдарм боротьби з Росією і її народом на всіх можливих фронтах і напрямках», — йдеться в заяві.

Російські депутати обурені прагненнями України отримати автокефалію і зробити Українську православну церкву незалежною від Москви, а також заговорили про міфічні утиски російськомовного населення. Хоча раніше спецпредставник США Курт Волкер чітко давав зрозуміти, що російськомовні страждають там, куди прийшли російські війська, а на всій іншій території України з цим ніяких проблем.

Також Держдума Р Ф засудила марш УПА в Києві 14 жовтня в День захисника України, назвавши його «неонацистських ходою», і звинуватила Київ у вбивстві ватажка т.зв. «ДНР» Олександра Захарченко.

Тривогу депутатів РФ також викликають закони, які приймають українські парламентарії. Москва впевнена, що їх норми нібито прямо спрямовані на дискримінацію російськомовного населення і фактично на повну заборону використання російської мови. Судячи з усього, мова йде про нещодавно ухвалений Верховною Радою в першому читанні закон про українську мову.

Також, незважаючи на регулярні порушення перемир'я на Донбасі і застосування важкого озброєння, в російському парламенті пригрозили «адекватною відповіддю» у разі масштабного наступу ЗСУ.

Схожі новини