Передплата 2024 «Добра кухня»

Лідери Є С скасували саміт щодо Brexit Великої Британії

  • 18.10.2018, 12:53
  • 480

Лідери країн Європейського Союзу скасували позачерговий саміт щодо виходу Великої Британії з ЄС, який планувалося провести 17−18 листопада.

Таке рішення ухвалили у перший день саміту ЄС, який почався у Брюсселі 17 жовтня, повідомляє «Прямий» із посиланням на «Reuters».

Так, прем'єр Британії Тереза Мей ввечері 17 жовтня виступила з 15-хвилинною промовою перед 27 лідерами країн ЄС, заявивши, що угода про вихід все ще може бути укладена протягом найближчих тижнів.

Після цього представники ЄС обговорили підготовку до можливого сценарію Brexit без угоди.

Європейські дипломати зазначають, що заява Мей була далекою від «вирішального прогрессу», якого хотіли 27 лідерів ЄС, але вони погодилися відкласти — принаймні на даний момент — запланований на 17−18 листопада саміт.

Замість цього Мей отримує ще кілька тижнів, щоб вирішити внутрішні політичні проблеми, які, на думку більшості лідерів ЄС, є реальною перешкодою для угоди.

«Тон був більш розслабленим, ніж в Зальцбурзі, без сумніву. Але я не отримав нічого принципово нового з точки зору змісту», — сказав президент Європейського парламенту Антоніо Таяні.

Головний переговірник Є С Мішель Барньє заявив, що угода має бути укладена до грудня, щоб дати парламентам часом ратифікувати документ.

Схожі новини