Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Денісова звернулася до ООН і Ради Європи через масове вбивство у Керчі

  • 17.10.2018, 19:43
  • 501

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що звернулася до голови контртерористичного управління ООН Володимира Воронкова та генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Яґланда через масове вбивство в анексованій Керчі.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Ситуація вимагає негайного втручання і міжнародної спільноти. Тому я звернулась до глави контртерористичного управління ООН Володимира Воронкова та генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда. Я прошу сприяти розслідуванню жахливої трагедії та вжити необхідних заходів задля безпеки людей», — зазначила Денісова.

Вона також звернулася до своєї російської колеги Тетяни Москалькової з проханням терміново прибути до Керчі і забезпечити жертв трагедії всім необхідним, а також висловила готовність долучитися до неї і зробити все можливе, щоб допомогти сім’ям загиблих та пораненим.

За словами Денісової, вона вже говорила з кримчанами, люди дуже налякані. На її думку, родинам загиблих та поранених як ніколи необхідна психологічна підтримка та медична допомога. Вона висловила співчуття жертвам трагедії та їхнім близьким.

«Шокована звісткою про масову стрілянину у політехнічному коледжі Керчі, яка забрала життя щонайменше 18 осіб. Я висловлюю свої глибокі співчуття родинам та близьким загиблих. Це непоправна втрата та велика трагедія для усіх. Загинули невинні діти — цьому ніколи не може бути ніяких виправдань», — написала Денісова.

Сьогодні, 17 жовтня 2018 року в політехнічному коледжі міста Керчі стався вибух невстановленого пристрою та стрілянина, унаслідок чого загинули, згідно з останніми даними, 19 осіб з-поміж співробітників та учнів коледжу, а також постраждали близько 50-ти осіб, частина з яких перебуває у тяжкому стані.

Слідчий комітет Росії спочатку порушив кримінальну справу про теракт, яку пізніше перекваліфікував на масове вбивство.

Повідомлялося, що ймовірний вбивця — студент 4 курсу цього ж коледжу — застрелився.

Схожі новини