Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Україні пропонують спростити процедуру зміни прописки та зробити її доступною онлайн

  • 17.10.2018, 19:25
  • 607

Міністерство економічного розвитку України спільно з народними депутатами напрацювало зміни до законодавства, якими пропонують спростити процедуру зміни реєстрації місця проживання громадян.

Про це повідомляє Громадське.

Зокрема, новими змінами передбачається, що для зміни реєстрації необхідно буде подати лише одну заяву, в той час як процедуру з перевірки фактичного проживання людини за відповідною адресою скасують.

«Підхід до реєстрації місця проживання в Україні не змінювався ще з радянських часів. Сьогодні процедура змушує кожного громадянина доводити державі своє право проживання у помешканні й збирати ряд довідок та підтверджень. Реформа передбачає введення принципу, за яким особі достатньо повідомити про своє місце проживання за допомогою однієї заяви. Нова система базується на повній довірі громадянам з боку держави», — повідомив заступник міністра економічного розвитку Максим Нефьодов.

Зазначається, що нова процедура зробить доступною зміну місця проживання онлайн, без необхідності взаємодії з державними органами.

«Щороку в Україні здійснюється більше 2 мільйонів реєстраційних дій, це — одна з найпопулярніших адміністративних послуг. Вдосконалення процедур дозволить кожному зареєструвати місце проживання з мобільного телефону й оплатити це онлайн», — повідомив голова офісу реформування адміністративних послуг Володимир Семеніхін.

За даними Мінекономіки, подібна процедура діє у Нідерландах, США, Німеччині та Латвії.

Схожі новини