Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Корона Карпат» кличе до Трускавця

  • 17.10.2018, 16:13
  • 979

На VІІ кінофестивалі українські і зарубіжні творці фільмів похваляться новими досягненнями.

Сьомий кінофестиваль «Корона Карпат», незмінним інформаційним партнером якого є редакція газети «Високий Замок», відбудеться з 1 по 4 листопада у курортному Трускавці. Дві конкурсні програми — національного кіно і короткого метра, а також «дипломних робіт» привідкриють завісу досягнень і здобутків національного кінематографа за останні два роки.
Свої роботи, які увійшли до конкурсної програми національного кіно, окрім України, на VІІ кінофестивалі «Корона Карпат» представлять Польща, Франція, Італія, Македонія, Ісландія.

На кінофестивалі «Корона Карпат» участь у конкурсній програмі візьмуть такі повнометражні фільми: «Коли падають дерева», режисер Марися Нікітюк (Україна, Польща, Македонія); «Гірська жінка на війні», режисер Бенедикт Ерлінгссон (Україна, Франція, Ісландія); «Казка про гроші», режисер Олеся Моргунець (Україна); «Ізі», режисер Андреа Маньяні (Україна, Італія); «Шляхетні волоцюги», режисер Олександр Березань (Україна); «Червоний», режисер Заза Буадзе (Україна); «2020», режисер Корній Грицюк (Україна); «Припутні», режисер Аркадій Непиталюк (Україна); «Герой мого часу», режисер Тоня Ноябрьова (Україна).

Обіцяє бути насиченою і програма короткого метра та «дипломних робіт». Серед новинок, представлених на кінофорумі, — «Прощена неділя», режисер Олександр Кирієнко, «Звичайний ранок» Кадіма Тараcова, «На своїй землі», режисера Олександра Кирієнка, «Легенда про госпітальєрів» Маркіяна Мірошниченка стрічка «Слово», Ігоря Висневського, «У полі» режисера Олександра Шкрабака, «Процес» режисера Анастасії Мехеди, «Запаморочення» — робота Юрія Катинського, «Кордон Віри» Оксани Войтенко, стрічка «Випуск 97» режисера Павла Острікова та «Київська історія» режисера Михайла Маслобойщикова.
Посольство Аргентинської Республіки вкотре демонструє на фестивалі сучасне аргентинське кіно: «Бетібу» режисера Мігеля Коан;а, «Я вийшла заміж за недоумка» (режисер Хуан Таратуто) та мультиплікаційний фільм «Чарівний футбол» режисера Хуана Хосе Кампанелла.

Серед цікавих заходів фестивалю — позаконкурсні програми: концерти та творчі зустрічі з провідними акторами України, творча зустріч у Бориславській спеціалізованій школі для дітей з порушенням опорно-рухового апарату. Однією з «родзинок» кінофестивалю стане показ екранізації повісті Кузьми Скрябіна «Місто, в якому не ходять гроші». Шанувальники творчості Ади Роговцевої матимуть нагоду побувати на творчому вечорі великої актриси «Мій Костя», присвячений 90-річчю від дня народження світлої пам’яті актора Костянтина Степанкова.

На фестивалі традиційно буде встановлено Бронзову плиту на честь фільму-переможця попереднього фестивалю.
Організатори кінофестивалю «Корона Карпат» підготували подарунок і для книголюбів. На кінофорумі буде представлено книгу народного артиста України Бориса Савченка «Підводячи риску» та книжки Андрія Кокотюхи на підтримку показу фільму «Червоний» і «Червоний без лінії фронту».

Прес-конференція для представників медіа з нагоди проведення однієї з найочікуваніших подій України відбудеться у Києві 24 жовтня. Акредитація за тел. 676 792 236.

Схожі новини