Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна піднялася в глобальному рейтингу конкурентоспроможності економіки, але лишилась однією з останніх у Європі

  • 17.10.2018, 12:57
  • 507

У міжнародному рейтингу конкурентоспроможності економік, який готують до щорічного Світового економічного форуму у Давосі, Україна 2018 року посіла 83 місце.

У 2017 році за рівнем конкурентоспроможності українська економіка була на 89 місці, повідомляє Громадське.

В той же час, за даними дослідження, Україна стала однією з найменш конкурентних економік у Європі, обігнавши у рейтингу лише Македонію, Молдову та Боснію.

Перше місце у цьогорічному рейтингу обійняли США, а найбільш конкурентною у Європі виявилась Німеччина, яка у світовому рейтингу посіла 3 місце, поступившись Сінгапуру.

Польща у рейтингу 37-а, а Росія посіла 43 місце. Найменш конкурентною цьогоріч стала економіка Чаду та Ємену.

Загалом, у дослідженні аналізувалось 140 країн світу. Зокрема, до уваги дослідники брали рівень розвитку інститутів, інфраструктури, макроекономічну стабільність, якість системи охорони здоров’я та навички, якими володіють випускники вишів. Крім цього, на місце у рейтингу впливав рівень розвитку фінансових ринків та інновативність економіки.

Цього року Україна покращила свої позиції практично за всіма з 12 складових рейтингу. Найбільше, на думку дослідників, покращилась макроекономічна стабільність — її індекс зріс більш ніж на 30 пунктів (зі 100 можливих). В той же час, дещо погіршилась ситуація з динамізмом рорзвитку бізнесу.

Раніше повідомлялось, що Україна посіла 134 місце (зі 162 країн світу) у індексі економічної свободи, ставши найменш економічно вільною країною Європи

Схожі новини