Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Підозрювані у справі про зникнення журналіста Хашкаджі пов’язані з принцом Саудівської Аравії, — ЗМІ

  • 17.10.2018, 11:25
  • 552

П’ятеро людей, яких турецька поліція визначила як підозрюваних у справі про зникнення журналіста Джамаля Хашкаджі, пов’язані з наслідним принцом Саудівської Аравії Мухаммедом бен Сальманом Аль Саудом.

Про це повідомляє nv.ua з посиланням на The New York Times.

Зокрема, за інформацією видання, один з підозрюваних, встановлених турецькою стороною, часто супроводжував саудівського принца.

За даними видання, йдеться про людину на ім'я Адам Махер Абдулазіз Мутреб. Він, пише NYT, був дипломатом, призначеним на службу в посольство Саудівської Аравії в Лондоні в 2007 році. Він багато подорожував з наслідним принцом, імовірно, як охоронець.

Ще троє підозрюваних пов'язані зі службою безпеки саудівського принца, а п'ятий підозрюваний є судовим лікарем і обіймає керівні посади в міністерстві внутрішніх справ королівства і медичних установах.

Крім того, за даними видання, щонайменше дев'ять з 15 підозрюваних, встановлених турецької поліцією, працювали в саудівських службах безпеки, військових структурах або інших міністерствах.

Нагадаємо, Джамаль Хашкаджі зник безвісти 2 жовтня після візиту в консульство Саудівської Аравії, де він мав намір отримати необхідні для укладення шлюбу документи. Поліція Туреччини заявила, що журналіста, ймовірно, вбили в будівлі консульства. Саудівські чиновники відкинули звинувачення і заявили, що Хашкаджі самостійно покинув консульство.

Турецька проурядова газета Sabah опублікувала фотографії ймовірних учасників «загону вбивць», які, можливо, причетні до зникнення саудівського журналіста. Їхні обличчя вдалося встановити завдяки знімкам, зробленим камерами відеоспостереження в аеропорту і готелях, де вони зупинилися.

Схожі новини