Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна вийшла до еліти Ліги націй

  • 17.10.2018, 10:13
  • 752

Збірна України з футболу переграла з рахунком 1:0 команду Чехії та завоювала путівку до елітного дивізіону Ліги націй наступного розіграшу.

Про це повідомляє nv.ua.

Господарі поля з перших хвилин позначили перевагу на полі, завдяки чому незабаром почали створювати моменти біля чужих воріт. Вже на 10-й хвилині Євген Коноплянка знайшов подачею Романа Яремчука на ближній стійці, а нападник, зігравши на випередження, пробив мимо.

Пізніше Яремчук втратив ще один шанс для того, щоб відзначитися голом. Не забарився навіс з правого флангу, форвард виграв дуель у повітрі у візаві, але не влучив у нижній кут воріт.

На 18-му обороті секундної стрілки супермомент створили гості, коли Якуб Янкто вирвався один на один з Андрієм П'ятовим під кутом і намагався пробити між ніг воротарю, але той парирував удар.

По завершенні півгодини гри українці за допомогою Руслана Малиновського знову не використали можливість забити у ворота суперника, але 43-й хвилині півзахисник виправився. Це Яремчук отримав м'яч спиною до воріт на лінії штрафного та відкинув назад партнеру, який потужним ударом з лівої поклав м'яч у нижній кут.

Після перерви господарі грали другим номером, діючи переважно на контратаках. В одному з таких епізодів гості могли пропустити другий м'яч, коли Віктор Циганков вивалився один на один з Павленкою, але не зміг його переграти.

Проте, Україна втримала перемогу з мінімальним рахунком і за тур до завершення групового етапу дивізіону B і вийшла до еліти Ліги націй наступного турніру.

Україна — Чехія 1:0
Гол: Малиновський, 43

Україна: П'ятов — Караваєв, Бурда, Ракицький, Матвієнко — Степаненко, Малиновський (Зінченко, 85) — Ярмоленко, Марлос, Коноплянка (Циганков, 69) — Яремчук

Чехія: Павленка — Г. Селассіє, Челюстка, Брабець, Новак — Павелка, Барак — Видра (Змргал, 66), Дочкал, Янкто (Шурал, 80) — Шик (Кременчік, 73)

Попереджені: Ракицький — Челюстка, Павелка

Схожі новини