Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Рада відмовилася притягнути до кримінальної відповідальності «опоблоківця» Колєснікова

  • 16.10.2018, 19:36
  • 560

Верховна Рада розглянула подання генерального прокурора на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від фракції Опозиційний блок Дмитра Колєснікова

Про це повідомляє Еспресо.TV.

«За» це рішення проголосували 163 нардепи з 226 необхідних.

Народні депутати на вечірньому засіданні продовжили розглядати питання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів. Голова В Р Андрій Парубій нагадав, що 18 вересня до Верховної Ради надійшло подання генерального прокурора на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Колєснікова.

Генеральний прокурор Юрій Луценко розповів про подробиці подання та відповів на запитання народних депутатів. Перший заступник голови комітету з питань регламенту Павло Пинзеник зачитав висновок щодо подання ГПУ.

Зазначимо, що у поданні йдеться лише про притягнення Колєснікова до кримінальної відповідальності. Не йдеться про затримання чи арешт.

ГПУ звинувачує Колєснікова в умисному зловживанні службовим становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 с. 364 ККУ).

За словами Луценка, Колєсніков, перебуваючи на посаді очільника Агентства держмайна, у 2014 році підписав документи, відповідно до яких були відчужені два цехи ДП «Науково-дослідного та конструкторсько-технологічного інституту трубної промисловості ім. Я.Ю. Осади». У результаті це держпідприємство втратило можливість виготовляти ракети «Смерч», «Ураган» і «Град».

Схожі новини