Передплата 2024 ВЗ

Затриманий у Франції український корупціонер пов’язаний з Одеським припортовим заводом, — ЗМІ

  • 16.10.2018, 18:58
  • 567

Джерело в українських правоохоронних органах повідомило, що прізвище затриманого у Франції «корупціонера з України» — Малиновський, діяльність якого пов’язують із Одеським припортовим заводом.

Про це повідомляє ВВС.

Про арешт втікача-корупціонера з України, який вів розкішний спосіб життя у Бургундії, поблизу Діжона, повідомив Європол. Затриманого підозрюють в масштабному шахрайстві та відмиванні грошей, а «у своїй країні» його звинувачують «у масштабній корупції».

В Україні він зумів уникнути правосуддя завдяки підробленим документам про власну смерть, додали в Європолі.

«Він двічі помирав», — розповіло джерело у правоохоронних органах.

Офіційно українські правоохоронці поки що не повідомили, про кого йдеться. Однак, за даними BBC News Україна, мова може йти про Дмитра Малиновського.

Малиновський зник за загадкових обставин наприкінці 2014 року в Одеській області.

МВС України тоді оголосило його у розшук за статтями про шахрайство та підробку документів.

У 2006 році він був кандидатом у депутати Одеської міської ради від «Партії регіонів». У списку кандидатів було зазначено, що він є директором одеського представництва компанії «Каміа». Ця фірма займалася агробізнесом.

У 2014 році Київський районний суд Одеси розглядав кримінальне провадження, в якому підозрюваним був Дмитро Малиновський. Його зокрема підозрювали у злочинах за статтями про шахрайство та підробку документів.

Малиновський регулярно не з'являвся на засідання суду, а після припису про примусовий привід до суду, зник.

Схожі новини