Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Смертельна ДТП у Харкові: Зайцевій викликали швидку до зали суду

  • 16.10.2018, 17:33
  • 827

Харківський суд ухвалив оголосити у засіданні перерву та викликати підозрюваній Олені Зайцевій швидку допомогу.

Як повідомляє Depo.Харків, відповідне рішення сьогодні, 16 жовтня, ухвалив суддя Київського районного суду Харкова Віктор Попрас.

Зазначається, що до зали судового засідання Зайцеву не доправили. За словами судді, конвой доправив обвинувачену до суду, проте вона перебуває у кімнаті для конвоювання та скаржиться на здоров'я.

Прокурор зазначив, що без неї неможливо продовжувати засідання суду та вимагав медичної документації про стан її здоров'я від СІЗО.

Водночас адвокат Зайцевої Юлія Козир заявила, що з 9 жовтня Зайцева почуває себе погано: у неї «щоденні напади у вигляді значного підвищення артеріального тиску і судомних явищ по всьому тілу».

За словами Козир, сьогодні до Зайцевої у СІЗО приїжджала «швидка», у підозрюваної було два напади. «Прошу відкласти розгляд справи і прошу суд дозволити госпіталізацію до медичної установи, яка може надати їй допомогу», — сказала Козир.

У свою чергу адвокат потерпілих Лариса Матвєєва зазначила, що Зайцева раніше дозволяла суду розголошувати інформацію про стан її здоров'я. Адвокат запропонувала оголосити перерву на дві години та викликати у суд для Зайцевої «швидку», щоб без запитів про стан здоров'я підозрюваної у СІЗО, отримати ю інформацію сьогодні, негайно.

Суддя насамкінець наголосив, що із СІЗО до суду сьогодні надійшли дві медичні довідки про стан здоров'я Геннадія Дронова і Олени Зайцевої. «Надано дві довідки стосовно Дронова Геннадія. Зазначений його артеріальний тиск, температура, серцевий ритм. Зазначено, що до суду без супроводу слідувати може. Аналогічна довідка надана Зайцевій, де зазначена температура її, артеріальний тиск, ритм серця. Також зазначено, що до суду без супроводу слідувати може. Дата сьогоднішня, печатка», — сказав суддя.

З огляду на це Попрас постановив викликати у суд «швидку», аби отримати дані про стан здоров'я Зайцевої, після чого ухвалити рішення про можливість продовження засідання.

Схожі новини