Передплата 2024 «Добра кухня»

Митрополит УПЦ МП заявив про свій перехід у Константинопольський патріархат

  • 16.10.2018, 14:54
  • 5 985

Митрополит УПЦ МП Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр Драбинко оголосив, що тепер підпорядковується Константинопольському патріархату.

Про це повідомляє телеканал «Прямий» з посиланням на російські ЗМІ.

За його словами, після скасування Вселенським патріархом Варфоломієм документа від 1686 року, який передавав Київську митрополію Московському патріархату, з юридичної точки зору кліриками Константинопольської церкви стали усі священнослужителі УПЦ.

«З тих пір ми можемо вважати, що територія України є територією відновленої митрополії Константинопольського патріархату», — сказав Драбинко.

Митрополит Олександр (Драбинко) і раніше не погоджувався з офіційною позицією УПЦ Московського патріархату. Так, навесні цього року він підписав звернення до Варфоломія з проханням надати автокефалію Української православної церкви.

У 2012 році Священний Синод УПЦ МП звинуватив Драбинко в негідній поведінці і звільнив його з посади голови Відділу зовнішніх зв'язків. Рішення було прийнято під час хвороби митрополита Київського і всієї України Володимира, референтом якого Драбинко був багато років.

Нагадаємо, вчора, 15 жовтня, Синод РПЦ ухвалив рішення про розрив євхаристійного спілкування з Вселенським патріархатом.

12 жовтня синод Вселенського Патріархату визнав незаконною анексію Київської Митрополії Російською Церквою в 1686 році.

Схожі новини