Передплата 2024 «Добра кухня»

У Московському патріархаті визнали анексію Криму порівнявши дії Константинополя з окупацією

  • 16.10.2018, 11:35
  • 922

В УПЦ Московського патріархату порівняли рішення Константинополя про надання Українській православній церкві томосу на автокефалію з незаконною анексією Росією Криму.

Про це на тлі одностороннього розриву відносин РПЦ з Константинопольським патріархатом заявив глава Інформаційно-просвітницького відділу МП архієпископ Климент, передає nv.ua.

«Те, що зараз відбувається з боку Константинополя — це анексія території Української православної церкви. Те, що робить сьогодні Константинопольський патріархат, можна порівняти з анексією Криму», — сказав він в інтерв'ю Настоящему времени.

При цьому подібна аналогія з боку Климента виглядає досить дивно, враховуючи, що УПЦ МП, як і РПЦ всіляко вітали окупацію Криму, називаючи її «возз'єднанням».

Раніше повідомлялося, що Священний синод РПЦ ухвалив рішення відмовитися від євхаристійного спілкування з Константинополем .

Нагадаємо, Синод Константинопольського патріархату визнав недійсним лист від 1686, яким Київська митрополія потрапила під юрисдикцію Москви, відновивши таким чином канонічний статус глави Української православної церкви Київського патріархату Філарета та предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія.

Водночас процес надання УПЦ автокефалії триває.

За словами Філарета, томос буде отримано після обрання предстоятеля патріархату на «об'єднавчому соборі».

Схожі новини