Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Крадуть молодість»: названо 5 продуктів, які пришвидшують появу зморшок

  • 15.10.2018, 18:33
  • 763

Вживання деяких продуктів харчування може стати фактором передчасної появи зморшок на обличчі, стверджують експерти.

Такі продукти замість того, щоб вживатися лише зрідка, часто входять в щоденний раціон харчування, — в цьому вчені бачать головну проблему, пише «Портал про здоров’я».

Зокрема, фахівці виділяють цукор. За їх словами, молекули цукру мають здатність пошкоджувати білки. Коли цукор руйнує зв’язки в протеїнах, ті деформуються і виділяють токсини, які порушують клітинний метаболізм. Особливо вразливий до такого руйнування колаген — білок, що забезпечує шкірі здоровий вигляд, гладкість і пружність.

У ласунів еластичність шкіри знижується швидше, активніше проявляються пігментація і купероз, раніше виникають зморшки через дії ультрафіолету. На думку дослідників, для шкіри небезпечні і замінники цукру — вони здатні стати причиною мішків під очима і запалень на шкірі.

Також провокувати появу зморшок (а заодно подразнення, запалення на шкірі) може молоко. Хоча і не у всіх, все залежить від індивідуальних особливостей організму, пов’язаних з засвоєнням молочних продуктів. Вчені пов’язують негативні ефекти молока на організм з наявністю галактози (вид цукрів). Експерименти показали, що навіть не дуже велика кількість галактози може прискорювати старіння тварин.

Крім цього з обережністю потрібно вживати прянощі, спеції, гостру їжу. Прянощі прискорюють кровообіг, але при схильності до куперозу така особливість цих продуктів може призводити до специфічних проблем з розривом дрібних кровоносних судин. Якщо слабкі судини, розташовані близько до поверхні шкіри, а на обличчі легко виникають почервоніння, від вживання гострої і пряної їжі краще відмовитися.

Схожі новини