Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ветеринари, монтажники і хіміки: яку освіту мають нардепи нинішнього скликання

  • 14.10.2018, 18:34
  • 464

У Верховній Раді України є дуже багато економістів і інженерів, але є і психіатр, і слюсар.

Офіційні біографії народних обранців промоніторило і з'ясувало, хто вони за першою професією, агентство «Сегодня».

Зі 450 депутатів в ВР зараз сидить 421 (недобір через окупованих територій, позбавлення мандатів або, наприклад, переходу на роботу в ЦВК). З тих же, хто залишився, традиційно найбільше економістів, інженерів і юристів. Варто також відзначити, що незалежно від першої освіти майже всі нардепи потім довчилися і отримали дипломи про юридичну або економічну освіту.

Винятком стали вісім парламентаріїв: у графі «Освіта» в їх офіційних біографіях на сайті ВР, або ЦВК, або партій варто тільки позначка «Загальна середня освіта» у Єгора Соболєва та Ярослава Маркевича з «Самопомочі», Оксани Корчинської і Юрія-Богдана Шухевича з РП, Сергія Висоцького і Михайла Гаврилюка з НФ, Вадима Рабиновича з «Опозиційного блоку» і Мустафи Джемілєва з БПП.

Є також і представники рідкісних професій: наприклад, Оксана Білозір закінчила «хорове диригування», а брати Дубневичі з БПП отримали спеціальність «модельєр взуття», Андрій Река з НФ відучився на зооінженера, а Ярослав Лесюк працював психіатром. Є під куполом і музеєзнавець в особі нардепа з БПП Олени Матузко, а також мистецтвознавець Ірина Фриз.

Схожі новини