Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Донбасі поблизу кордону з Росією знову зафіксували колону військових вантажівок

  • 14.10.2018, 14:50
  • 859

Безпілотник ОБСЄ знову зафіксував на тимчасово окупованій території Донецької області в районі Манича поблизу кордону з Російською Федерацією колони військових вантажівок бойовиків.

Про це повідомляє українська сторона СЦКК з посиланням на звіт СММ ОБСЄ.

Як зазначається у звіті, безпілотник знову зафіксував колони військових вантажівок бойовиків, одна з яких у складі семи Камазів, чотирьох «Уралів», а також МТ-ЛБ на тралі, а інша — у складі двох Камазів та двох «Уралів».

«Це лише один з багатьох зафіксованих міжнародними спостерігачами фактів, що підтверджують безперервний рух озброєння в обидві сторони контрольованої окупантами ділянки російсько-українського кордону», — йдеться в повідомленні.

Також повідомляється про систематичні перешкоджання з боку збройних формувань РФ діяльності міжнародних спостерігачів. Згідно зі звітом, бойовики заборонили представникам місії проїхати для проведення моніторингу в Седове, Новоазовськ та Вознесенівку. Крім того, у Бойківському персонал місцевої лікарні відмовився надавати представникам СММ ОБСЄ інформацію про постраждале цивільне населення без дозволу збройних формувань РФ.

«Аналогічну відмову міжнародні спостерігачі отримали від керівництва школи у Чорнухіному. Це очевидний показник того, наскільки заляканим є населення тимчасово окупованих територій», — наголошується в повідомленні.

Як повідомляв у п’ятницю «ВЗ», Місія раніше вже фіксувала колони вантажівок з критими вантажними відсіками, які заїжджали в Україну і виїжджали з неї в цьому районі.

Схожі новини