Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Російська церква погрожує Константантинополю «жорсткою відповіддю» через Томос для України

  • 14.10.2018, 08:55
  • 604

Синод Російської Православної церкви має намір «адекватно і жорстко» відповісти на рішення Константинопольського патріархату по автокефалії УПЦ.

Як повідомляє ТАСС, прес-секретар патріарха Московського і всієї Русі Кирила священик Олександр Волков пообіцяв жорстку реакцію щодо Константинополя, проте характер дій не уточнив.

За словами Волкова, в майбутній понеділок у Мінську Синод дасть оцінку релігійної ситуації в Україні. «Синод висловив недвозначну позицію щодо тих рішень, які були прийняті в Стамбулі», — підкреслив він.
Речник РПЦ не сумнівається, що українські парафіяни «люблять» патріарха Кирила і після подій у Константинополі ця прихильність лише зросте.

«Він любить український народ, і український народ любить свого патріарха. І тут можна говорити тільки про зміцнення його авторитету і розуміти, що ми повинні підтримувати Українську православну церкву і згуртовуватися навколо неї», — зазначив він.

Прес-секретар РПЦ додав, що Українська православна церква МП є канонічною, тому продовжить свої богослужіння.

Він вважає, що в Україні зараз «порушують церковні канони, вступають у відносини з розкольниками, вторгаються на чужу канонічну територію, політичні методи впливу направляють на територію церковної громади».

Схожі новини