Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Путін оконфузився: У Росії проблеми з випуском гіперзвукових ракет, які він розрекламував

  • 13.10.2018, 16:32
  • 582

Росіяни не можуть налагодити повноцінний випуск гіперзвукових ракет, розрекламованих президентом Р Ф Володимиром Путіним, через відсутність необхідних для її створення компонентів з вуглеволокна.

Як повідомив телеканал CNBC з посиланням на дані розвідки США, офіційні заяви російської влади, яка заявляла, що виробництво гіперзвукових ракет вже розгорнуто і вони поставляються в збройні сили, не відповідають дійсності, передає «Сегодня».

За словами джерела журналістів, компоненти з вуглеволокна в створенні ракет необхідні тому, що корпус гіперзвукової зброї може не витримати нагрівання, при якому вся технологічна «начинка» ракети виходить з ладу.

Також він додав, що зараз росіяни не впевнені в тому, що їх гіперзвукова ракета надійно захищена від температурних коливань, і це гальмує постановку ракет на озброєння.

«Тому росіянам потрібен кращий матеріал, найближчим часом у них будуть випробування, і вони не думають, що матеріали, які зараз використовуються, забезпечують достатній теплозахист», — підкреслив американець.

Крім того, джерело телеканалу додало, що програма розробки гіперзвукового зброї є одним із пріоритетів російського уряду і може бути завершена до 2020 року, а наступні випробування нових ракет Росія запланувала на грудень.

У свою чергу, представник Пентагону Ерік Пехон підкреслив, що США уважно відстежують всі спроби Кремля розробити високотехнологічну зброю і, в свою чергу, продовжують покращувати власні можливості.

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін заявив про створення гіперзвукового комплексу «Кинджал». За його словами, ракета комплексу летить в 10 разів швидше за швидкість звуку і здатна долати всі існуючі і перспективні системи ПРО і ППО. До складу комплексу «Кинджал» входить винищувач МіГ-31к, здатний нести тільки одну гіперзвукову ракету.

Схожі новини