Передплата 2024 «Добрий господар»

CБУ викрила колишнього заступника голови Вищого Господарського суду на фінансуванні терористичних організацій «Д/ЛНР»

  • 12.10.2018, 19:57
  • 683

Співробітники Служби безпеки України у межах розпочатого кримінального провадження викрили колишнього заступника голови Вищого Господарського суду на фінансуванні терористичних організації «Д/ЛНР».

Про це повідомляє прес-центр С Б України.

Оперативники спецслужби встановили, що під час перебування на посаді зловмисник за неправомірну винагороду «впливав» на винесення необхідних замовникам судових рішень. Для легалізації отриманих коштів суддя через довірених та підставних осіб, зокрема, скуповував бізнес об’єкти та комерційну нерухомість на тимчасово окупованих терористами територіях Донеччини.

Співробітники С Б України задокументували, що комерційні структури підконтрольні колишньому заступнику голови суду регулярно сплачували податки та збори так званим офіційним відомствам терористів. В одному з приміщень, придбаних суддею у Донецьку, було розміщено підрозділ фейкового центробанку «ДНР». Під час санкціонованих слідчих дій у Києві за адресами проживання зловмисника, інших фігурантів справи та їхніх офісах правоохоронці вилучили документацію та носії інформації, які можуть свідчити про причетність зловмисників до здійснення комерційних оборудок на території ОРДЛО і фінансування терористів.

Співробітники СБУ також вилучили понад двісті десять тисяч доларів США, більш ніж одинадцять тисяч євро та понад двісті тридцять тисяч гривень. За однією з адрес фігурантів справи оперативники спецслужби виявили й самого колишнього заступника голови Вищого Господарського суду. Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 2 ст. 258−5 Кримінального кодексу України (Фінансування тероризму).

Схожі новини