Передплата 2024 ВЗ

ЦВК скасувала рішення, яке перешкоджало виборам в ОТГ

  • 12.10.2018, 19:14
  • 452

ЦВК скасувала рішення попереднього складу від 9 серпня щодо призупинення призначення виборів в об’єднаних територіальних громадах.

Відповідна постанова була ухвалена на засіданні комісії у п’ятницю, трансляцію якого вела громадянська мережа ОПОРА, повідомляє т Укрінформ.

У ЦВК нагадали, що попередній склад комісії 9 серпня прийняв постанову про звернення до Комітету Верховної Ради з проханням надати роз’яснення стосовно законодавства про референдуми та припинення до моменту отримання такого роз’яснення процесу призначення перших і додаткових виборів в ОТГ.

Як повідомлялося, 9 серпня попередній склад Центральної виборчої комісії призупинив призначення виборів в ОТГ, доки Комітет Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя не надасть роз'яснення стосовно законодавства про референдуми, можливості призначення Центрвиборчкомом перших і додаткових місцевих виборів без проведення місцевого референдуму щодо підтримки добровільного об'єднання територіальних громад, добровільного приєднання до об'єднаної територіальної громади.

5 жовтня на засіданні парламенту 14 призначених 20 вересня членів Центральної виборчої комісії склали присягу членів комісії і почали виконувати повноваження у Центрвиборчкомі.

8 жовтня Голова нового складу ЦВК Тетяна Сліпачук оголосила, що комісія приступила до розв'язання проблеми призначення перших та додаткових виборів в об'єднаних територіальних громадах.

Схожі новини