Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Уродженка Донецька назвала Росію агресором і прокоментували виступи куми Ані Лорак в РФ

  • 12.10.2018, 17:28
  • 726

Українська олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики Лілія Подкопаєва, яка днями зустрілася з кумою Ані Лорак у Києві, прокоментувала її гастролі у Росії.

Спортсменка стала на захист своєї подруги та хрещеної її доньки. У програмі «Бацман» на каналі «112 Україна» Подкопаєва сказала, що Ані стала жертвою політичних маніпуляцій з обох боків — як в Україні, так і в Росії, пише ТСН.

«Політичні маніпуляції можуть дуже сильно нашкодити іміджу, але політичні маніпуляції ніколи не припинять і не нашкодять дружбі. Кароліна була є і буде частиною нашої родини і це людина, яка дарує радість і емоції, виходячи на сцену. Кароліна виступає не лише в РФ, але і у всьому світі. Це дівчина, яка співає українською мовою, ця дівчина говорить про традиції. Я щаслива, що вона говорить про це з любов’ю, не просто для галочки. Так складається ситуація, я думаю, час розсудить, як і що», — прокоментувала Лілія.

На думку Подкопаєвої, її кума просто «потрапила під роздачу». «Маніпуляція і спекуляція є всюди — як з цього так і з того боку. І коли під роздачу потрапила людина, яка, якщо говорити про українських артистів, найрейтинговіша, найяскравіша. Б’ють завжди боляче по тому, хто найяскравіше сяє», — зауважила олімпійська чемпіонка.

Також Подкопаєва, яка народилася у Донецьку, окреслила своє ставлення щодо ситуації, яка зараз відбувається на Донбасі. Росію Лілія назвала агресором стосовно України і зауважила, що для неї рідний Донецьк завжди був, є і залишиться українською територією.

«2014 року Російська Федерація анексувала Крим і почала воєнні дії на Донбасі. Я відтоді не можу поїхати у Донецьк на могилу своєї бабусі і діда, я не можу провідати своїх тренерів, які мешкають там. Ми звичайно спробували з’ясувати на початку нашу точку зору, нашу позицію. Я зрозуміла, що там вже достатньо глибоко все зайшло, що пропаганда робить свою справу і ми все ж таки по різні боки і мене це сильно ранить», — поділилася Лілія.

Вона додала, що у неї у Донецьку залишилися перші тренери, які не розділяють її точку зору.

«У мене там лишилися тренери. Робота там є. Зал гімнастичний функціонує, вони проводять змагання. Звичайно, коли я бачу прапори зовсім не жовто-блакитні, боляче. Тому що для мене Донецьк був, є і буде Україною», — зауважила Подкопаєва.

Схожі новини