Передплата 2024 «Добрий господар»

Отруєння Скрипаля: Британія готує звинувачення третьому підозрюваному

  • 12.10.2018, 14:14
  • 531

Контртерористичний підрозділ поліції Лондона проводить розслідування стосовно третього підозрюваного росіянина, причетного до застосування нервово-паралітичної речовини «Новічок», і розглядає можливість висунення проти нього звинувачення.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на видання The Telegraph.

Як зазначається, розслідування стосується громадянина Р Ф Сергія Федотова і є «дуже конфіденційним», тому Скотланд-Ярд не коментує дану інформацію.

«Одне з джерел висловило припущення, що Федотов міг вирушити до Британії, щоб проконтролювати проведення операції», — йдеться у повідомленні.

У день отруєння він поїхав до Солсбері, ймовірно, щоб переконатися, що Сергія Скрипаля та його дочки Юлії не буде вдома в момент, коли інші підозрювані наноситимуть отруту на ручку дверей будинку колишнього співробітника ГРУ РФ.

Зазначається, що хоча незрозуміло, чи потрапив Федотов на камери спостереження у місті, будуть з'являтися його зображення при прибутті і відльоті в країну через аеропорт Хітроу. Також незрозуміло, чи ім'я та прізвище підозрюваного справжні.

На цей час британська поліція аналізує докази для того, щоб зрозуміти чи висувати обвинувачення проти Федотова.

Як повідомлялося раніше, 10 жовтня стало відомо, що третім росіянином, причетним до отруєння Скрипаля, є людина на ім'я Сергій Федотов.

За даними інтернет-ресурсу «Фонтанка», Федотов був у Лондоні з 2 по 4 березня 2018 року, як і Олександр Петров з Русланом Бошировим. Він прилетів до країни іншим рейсом, а полетів разом з ними. Федотов також був разом з Бошировим і Петровим у Празі 2014 року — в той самий час, коли вони, за даними чеської преси, стежили за Скрипалем, що приїжджав у Чехію.

Як відомо, 5 вересня британські прокурори назвали причетними до отруєння колишнього співробітника російських спецслужб Сергія Скрипаля та його дочки Юлії двох росіян — Олександра Петрова і Руслана Боширова. Як заявили в Британії, обидва є офіцерами розвідки РФ.

26 вересня експертно-журналістська група Bellingcat і видання The Insider назвали справжнє ім'я одного з підозрюваних — «Руслана Боширова» — його звуть Анатолій Чепіга. Він працює в ГРУ, має звання Героя Росії.

8 жовтня Bellingcat і The Insider назвали справжні ім'я та прізвище і другого підозрюваного в отруєнні Скрипаля — «Олександра Петрова» — це військовий лікар ГРУ Олександр Євгенович Мішкін. Жителі села Лойга в Архангельській області РФ заявили, що впізнали в Петрові свого односельця Олександра Мішкіна. Згідно з даними Bellingcat, Мішкін 2014 року також отримав звання Героя Росії.

Схожі новини