Передплата 2024 ВЗ

Онука королеви Єлизавети II виходить заміж: що відомо про весілля принцеси Євгенії

  • 12.10.2018, 09:35
  • 1 183

Сьогодні у британській монаршій родині — друге за рік весілля. Цього разу під вінець вирушить принцеса Євгенія, друга дочка принца Ендрю і герцогині Йоркської.

Євгенія не робить таємницю з важливої події, як це зробила Бі Шаффер, повідомляє Vogue.ua.

Весільна церемонія відбудеться в каплиці Святого Георгія — там же, де в травні 2018 року вінчалися принц Гаррі і Меган Маркл. Наречений Євгенії, Джек Бруксбенк (пара зустрічається вже сім років) зробив їй пропозицію в січні під час їх поїздки в Нікарагуа, де подарував обручальний перстень з рідкісним сапфіром.

У списку гостей вже 1200 людей. Причому, частина гостей — це переможці конкурсу, який принцеса влаштувала влітку. Окремо на весілля запрошені представники благодійних організацій, жителі міста Віндзора, де розташований королівський замок, і діти зі шкіл, в яких навчалася принцеса Євгенія. Також наречена наполягла на трансляції весілля, щоб ті, хто не потрапив усередину також змогли побачити торжество.

Особлива риса церемонії — тут абсолютно не буде пластика. В інтерв'ю британському Vogue принцеса Євгенія заявила, що в їхньому будинку вже давно немає пластика і згідно з її екопозицією, на весільній церемонії його теж бути не повинно. До того ж, святкування триватиме до суботи.

Розпочнеться офіційна частина в 11 ранку за лондонським часом і триватиме близько години. Очікують тут близько 800 гостей, включно з старшими членами королівської сім'ї і деякими знаменитостями, серед них — Амаль і Джордж Клуні, співачка Еллі Голдінг і модель Кара Делевінь, близька подруга нареченої.

Після того, як церемонія закінчиться, Євгенія і Джек вирушать на прогулянку вулицями Віндзора в кареті, як це робили у свій час герцоги Сассекські.

Весільна сукня — ще одна загадка цієї церемонії, але деякі факти все ж відомі. Так, наречена заявила, що вийде заміж тільки у вбранні від британського дизайнера і хотіла б щось, що відкриває плечі. Багато експертів прогнозують, що вона вибере Стеллу Маккартні, адже її з принцесою Євгенією об'єднує спільна активна екопозиція. З приводу тіари є припущення, що наречена вибере прикрасу, в якій 1986 року заміж виходила її мати, Сара Фергюссон.

Про нареченого відомо, що він з родини баронетів Бруксбенк, а мама Євгенії, герцогиня Йоркська, є прапраонукою леді Джулії Коук, дочки Томаса Коука, прапрадіда Джека. Раніше наречений працював менеджером клубу «Махікі» в лондонському районі Мейфер. Сама ж Євгенія працює директором художньої галереї «Хойзер енд Вірт». Після весілля вона збереже свій титул і залишиться дев'ятою в лінії успадкування трону, але за бажанням зможе взяти прізвище чоловіка.

Схожі новини