Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Скандал у геріатричному пансіонаті: на Харківщині санітарка побила літнього пацієнта

  • 12.10.2018, 08:43
  • 845

У Хорошевському геріартричному пансіонаті на Харківщині, де живуть немічні люди та інваліди, санітарка кілька хвилин била літнього чоловіка.

Це відбувалося на очах колег, які сміялися і знімали екзекуцію на відео, повідомляє ТСН.

Жінка шмагала пацієнта віником по обличчю, ображала і принижувала його, лаялася нецензурно. За кадром ще двоє санітарок, одна з них фільмує події. Запис місячної давнини, але опублікували відео лише зараз, і одразу ж вибухнув скандал. «Випадок кричущий. Я сам у шоці», — стверджує директор закладу Олександр Мельник.

З ним у кабінеті двоє санітарок — одна била віником, друга знімала. Їх і ще третю, яка спостерігала, готують на звільнення. Вікторія запевняє, що так поводилася лише один раз і це було помилкою. Себе виправдовує тим, що чоловік лежав на підлозі у власній сечі, а коли його почали підіймати — став домагатися санітарку. «Хотіли прибрати це все. Після того, як почав розпускати руки — я його вдарила віником», — каже кривдниця пацієнта.

Тетяна Кануннікова зізнається, що відео знімала для себе, а як запис опинився в інтернеті — не розуміє. «Випадково, донька його побачила. Я його в себе вже видалила», — пояснює вона. Фігуранта відео застаємо у палаті. Чоловіку 67, він сам майже не ходить та не дуже чітко розмовляє, в пансіонаті живе півроку. Стверджує, що б’ється не лише ця санітарка. «Кожного дня майже», — переконує Сергій Жаригов і додає, що керівництву скаржитися немає сенсу: «Такі ж».

А от його сусіди впевнені, що Сергій на таке ставлення до себе заслужив. «Заслужив. Вона прибирає, він на неї матюки і ось так, рукою б’є, а потім за груди хапає», — кажуть очевидці. Та додають, що слова про часті побої в пансіонаті — брехня. Староста корпусу теж каже, що Сергій часто поводиться неадекватно та ображає санітарок. «Я кажу: я його вб’ю взагалі. Хай саджають за цю гниду. Один на весь корпус. Всі чоловіки, ніхто не свариться з дівчатами, у нас тут тихо, абсолютно. Через нього одного страждають», — каже Микола Шепєлєв.

Вихованці пансіонату навіть написали звернення до керівництва, щоб жінок не звільняли. «Від себе суто. Його просто треба звідси прибрати», — вважає пацієнт Микола Січкарьов. Директор пояснює, що не звільняти санітарок не може — бити людину вони не мали права за жодних обставин. «Закон є закон, і всі маємо його виконувати», — каже він. Тим часом у прокуратурі вже розпочали кримінальне провадження за побої та мордування, винуватицям загрожує до п’яти років тюрмт, и.

Схожі новини