Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Порошенко прирівняв вибухи під Ічнею з отруєнням в Солсбері і пообіцяв відповідні кадрові рішення

  • 11.10.2018, 19:28
  • 625

Президент Петро Порошенко завляє, що будуть прийняті кадрові рішення у зв’язку із ситуацією, що склалася через вибухи на складах боєприпасів в Ічні на Чернігівщині.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«З одного боку точно винні мають бути притягнуті до відповідальності. Я доручив керівництву Міністерства оборони і Генерального штабу дати список звільнених генералів і офіцерів, які несуть відповідальність за ситуацію зі зберіганням боєприпасів. Я розраховую на швидку реакцію правоохоронних органів. Я не виключаю і певних кадрових висновків», — заявив Глава держави.

«Не можу обійти і неприємну тему останніх днів — зберігання боєприпасів в Ічні. Прикро, боляче. Подібні історії, які за попередніми даними слідства є результатом діяльності диверсійних груп. Вони кидають тінь на імідж українських військових і спецслужб, затьмарюють сумлінну роботу воїнів, які самовіддано захищають Батьківщину», — сказав Президент. Глава держави особливо підкреслив: «Перші данні свідчать про те, як каже слідство, що відкидає недбалість, і основна версія — диверсія. Це — має нас навчити рішучим діям».

Петро Порошенко навів приклад Великої Британії, де диверсанти застосували хімічну речовину в результаті чого постраждали люди. «В центрі Європи, в Британії відбулася хімічна атака надзичайно небезпечним агентом — отруйною речовиною „Новачок“, яка призвела до загибелі і інвалідності багатьох людей. Що ми побачили у суспільстві Британії? Вимоги звільнити керівництво розвідки, спецслужб, армії чи уряду? Навпаки країна об’єдналася. Вирахували російських терористів. А це терористи, якщо вони отруюють мирних людей. Так само як і терористи-диверсанти. Продемонстрували це всьому світові. Запровадили санкції проти Російської Федерації. Україна і весь світ підтримали ці санкції починаючи від висилки дипломатів і закінчуючи накладанням санкцій на фізичних і юридичних осіб», — наголосив він.

«Агресор вже поніс відповідальність і буде притягнутий до відповідальності. Так само треба діяти і нам. Якщо би після трагедії в Солсбері британська розвідка була послаблена, то Росія би досягла своєї мети. Нам треба вчитися», — також додав Президент.

Водночас Петро Порошенко висловив переконання, що лише кадровими висновками проблему не вирішиш і необхідно приймати системні рішення.

«Вибухи на складах трапляються час від часу в різних країнах світу. У нас з Новобогданівки з середини нульових це також відбувалося. Ще й до війни, до речі. З радянських часів ми успадкували велику кількість боєприпасів, і добре, що вони збереглися й досі. Добре, що оборонні міністри-комерсанти дев’яностих та нульових не встигли їх розпродати», — зазначив він.

Схожі новини