Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сапери очистили понад 70 відсотків території арсеналу поблизу Ічні, — Міноборони

  • 11.10.2018, 12:58
  • 486

Групи розмінування Збройних сил України здійснили поверхневе очищення 70% території 6-го арсеналу Міноборони неподалік Ічні на Чернігівщині.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

«З 10 жовтня на території Арсеналу працюють 10 груп розмінування, які здійснили поверхневе очищення 70 відсотків адміністративної території арсеналу. Робота триває», — йдеться у повідомленні.

За даними Міноборони, у четвер станом на 10:30 пожежу на технічній території ліквідовано, спостерігаються поодинокі вибухи низької інтенсивності на двох майданчиках, де відбуваються тління. Значно зменшилося задимлення.

На території 6-го Арсеналу продовжує роботу оперативна група з ліквідації наслідків на чолі із керівництвом Міністерства оборони України та Збройних Сил України.

Організовано взаємодію з підрозділами СБУ, ДСНС України, Національною поліцією та місцевим штабом територіальної оборони.

На території арсеналу силами З С України та ДСНС організовано гасіння осередків тління на технічній території.

На даний час, на технічній територій Арсеналу працює 9 пожежних танків ГПМ-54, 3 інженерні машини розгородження (ІМР), два пожежні літаки АН-32П від ДСНС та 9 пожежних машин. 10 жовтня літаками було здійснено 21 скид води.

Станом на 10.30 сьогодні вже здійснено 9 скидів води.

Для координації сил і засобів залучених до ліквідації осередків тління та наслідків надзвичайної події організовано роботу аеророзвідки З С України.

В населених пунктах поблизу арсеналу працює 21 піротехнічна група від ДСНС України з метою виявлення та очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів, патрулі Військової служби правопорядку З С України організовують допомогу місцевому населенню, а також здійснюють заходи щодо підтримання правопорядку.

Силами ВСП З С України, Національної гвардії та Національної поліції з метою недопущення проникнення сторонніх осіб, організовано охорону навколо периметру технічної території.

З 10 жовтня на адміністративній території Арсеналу від територіальних органів КЕЧ працюють групи по відновленню життєдіяльності військової частини.

Схожі новини