Передплата 2024 ВЗ

За чотири місяці паркінгу — 15 тисяч?

Абонементи за паркування у Львові дорожчі, ніж у Києві! «Львівавтодор» взяв паузу, щоб відкоригувати тарифи

ЛКП «Львівавтодор», яке крім ремонту доріг займається ще й паркуванням у місті, ввів нові розцінки на абонементи на паркування. На закритих паркувальних майданчиках центру (вул. Валова та «Вернісаж») розцінки такі: місячний абонемент — 3,7 тисячі гривень, тримісячний — 7,5 тисячі гривень, чотиримісячний — 15 тисяч.

Плата за паркування в першій зоні (центр міста) трохи нижча. Так, за місячний абонемент доведеться викласти з гаманця 2,7 тисячі гривень, за тримісячний — 6,5 тисячі, чотиримісячний — 12 тисяч. У другій зоні паркування (за межами центру) тарифи ще нижчі: місячний абонемент — 800 гривень, тримісячний — 2 тисячі, чотиримісячний — 4,5 тисячі.

Як повідомив керівник прес-центру ЛКП «Львівавтодор» Олексій Хміль, вартість абонементів на паркування змінилась, оскільки на початку року подорожчало разове паркування на майданчиках ЛКП «Львівавтодор». Каже, абонементи виписуватимуть на конкретну машину (за номерами), і їх можна буде придбати в операторів на закритих паркінгах — біля «Вернісажу» та на вул. Валовій.

Нові тарифи на паркування не на жарт обурили львівських водіїв. Бо у місті Лева розцінки у рази вищі, ніж у Києві. Там абонемент на місяць для всіх зон коштує — 630 гривень, для II та III зони — 441 грн., для III зони — 315 грн. Абонемент на квартал у столиці коштує 1465 грн.

Після того, як «Львівавтодор» офіційно оприлюднив на сайті Львівської міської ради драконівські розцінки паркувальних абонементів у Львові, і водії почали обговорювати «обдирайлівку», інформація про це раптово зникла. У прес-службі Львівської міської ради пояснили, що «Львівавтодор» взяв паузу, аби відкоригувати тарифи на паркування. Залишається сподіватися, що нові тарифи абонементів будуть більш економічно обгрунтованими.

Схожі новини