Передплата 2024 «Добрий господар»

«Думаю, що буде щось позитивне», — Екзарх Даниїл про томос Україні

  • 11.10.2018, 11:12
  • 775

Екзарх Вселенського патріарха, архієпископ Даниїл Памфілійський зі США, який перебував в Києві у межах підготовки до надання автокефалії українській православній церкві і разом зі своїм колегою звітує з цього питання на засіданні Синоду Константинопольського патріархату, висловив сподівання на позитивне рішення щодо надання томосу Україні.

Він додав, що обговорення у Стамбулі триває, і припустив, що офіційне рішення може бути ухвалене до кінця дня, повідомляє «Радіо Свобода».

«Доповідь пройшла чудово, ми провели зустріч із патріархом, а сьогодні зранку продовжуємо. Надіємося, що до кінця дня буде офіційне повідомлення. Доповідь була сприйнята чудово. Я думаю, всі були зацікавлені українським питанням, було багато питань і відповідей. Так що думаю, що буде щось позитивне. Буде ще продовження доповіді і обговорення. Думаю, за кілька годин ви почуєте результати», — сказав архієпископ Даниїл.

11 жовтня — третій і останній день триденного засідання Синоду.

Як писав «ВЗ» Митрополит Австрійський Арсеній у Стамбулі заявив, що Синод Вселенського патріархату ухвалить рішення щодо томосу для України, коли настане «відповідний час».

Водночас, Архієпископ Євстратій Зоря, секретар Священного Синоду УПЦ КП на своїй сторінці у Facebook спростував заяву митрополита Австрійського про відкладення питання надання томосу Україні. Зокрема, він зазначив, що представники ЗМІ взяли коментар Австрійського митрополита Арсенія щодо надання автокефалії Українській православній церкві зранку, до доповіді Екзархів, які і до розгляду українського питання на Священному Синоді. «Тож митрополит ніяк не міг до розгляду питання вже заявити про рішення, що справу нібито „відклали“. Але комусь не терпиться терміново зробити „першу шпальту з сенсаційним заголовком“», — зауважив Архієпископ Євстратій (Зоря).

Схожі новини