Передплата 2024 «Добра кухня»

«Нафтогаз» почав стягнення боргу з «Газпрому»

  • 10.10.2018, 19:12
  • 615

НАК «Нафтогаз України» направила ПАТ «Газпром» заяву про зарахування переплат за транзит газу в рахунок погашення пені, що нараховується на заборгованість російського монополіста згідно з арбітражним рішенням від 28 лютого 2018 року за транзитним контрактом.

Про це повідомляє прес-служба НАК «Нафтогаз України».

22 грудня 2017 року Стокгольмський арбітраж переглянув формулу ціноутворення на газ за контрактом щодо поставки газу в Україну, таким чином зменшивши його вартість, що автоматично призвело до зменшення ставки вартості послуг та загальної вартості послуг транзиту газу, які надаються Нафтогазом.

Послідовно відмовляючись виконувати рішення Стокгольмського арбітражу, Газпром у 2018 році продовжує платити за транзит більшу ціну, ніж виставляє Нафтогаз, який розраховує тариф у відповідності до рішення арбітражу.

Відтак Нафтогаз зарахував більше 9 млн дол. США переплати за послуги транзиту, що були надані у серпні, як платіж на виконання арбітражного рішення.

Довідково: Згідно з рішенням Стокгольмського арбітражу від 28 лютого 2018 року Газпром винен Нафтогазу 2,56 млрд дол. США збитків за невиконання зобов’язань за транзитним контрактом, на які нараховується пеня за кожен день невиконання арбітражного рішення. На сьогодні розмір нарахованої пені становить більше 100 млн дол. США.

Схожі новини